Spirulina a její léčivé účinky

Spirulina je často považována za nutričně nejkomplexnější potravinu a má nesčetné využití jako doplněk pro udržení dobrého zdraví a prevenci nemocí. Obsahuje totiž velké množství důležitých živin a antioxidantů, včetně bílkovin, komplexních sacharidů, železa a vitaminů A a K a B komplexu. Je také bohatá na chlorofyl, mastné a nukleové kyseliny a lipidy. Spirulina je bohatá na kyselinu gama-linolenovou neboli GLA, což je sloučenina obsažená v mateřském mléce, která pomáhá vývoji zdravějších dětí.

Nejlepší zdroj beta-karotenu

Spirulina poskytuje hojnost karotenoidů, jako je beta-karoten a žluté xantofyly. Spirulina je ve skutečnosti nejbohatší potravinou na beta-karoten. Beta-karoten obsažený ve spirulině je desetkrát koncentrovanější než v mrkvi.

Bohatá na železo

Železo je nezbytné pro budování silného vnitřního systému, přesto je jedním z nejčastějších nedostatků minerálů (nejčastější je zinek). Spirulina je bohatá na železo, hořčík a stopové minerály a je lépe vstřebatelná než doplňky stravy se železem. Deset gramů spiruliny dokáže dodat až 70 % minimální denní potřeby železa.

Obsahuje bílkoviny

Přibližně 60 % sušiny spiruliny tvoří bílkoviny, které jsou ve formě, v jaké se ve spirulině vyskytují, nezbytné pro růst a regeneraci buněk. Je vhodnou náhradou tučného masa a mléčných výrobků.

Tvoří prospěšnou flóru

Spirulina potlačuje špatné bakterie, jako je E. coli, a stimuluje prospěšnou flóru, jako jsou laktobacily a bifidobaktrie, v trávicím traktu, čímž podporuje zdravé trávení a správnou funkci střev.

Zdravá flóra je jedním ze základů dobrého zdraví. Zvyšuje schopnost těla vstřebávat živiny z přijímané potravy a pomáhá chránit před infekcemi.

Spirulina

Detoxikační prostředek

Spirulina má zcela unikátní složení fytonutrientů, včetně chlorofylu, fykocyaninu a polysacharidů, které mohou pomoci očistit tělo od toxinů. V roce 1994 byl spirulině udělen ruský patent, který ji označuje za léčivou potravinu pro snížení alergických reakcí při nemoci z ozáření. Byl to výsledek konzumace pěti gramů spiruliny denně po dobu 45 dnů u 270 dětí v Černobylu. Radionukleidy se snížily o 50 % a alergická citlivost se normalizovala.

Kritická pro odstranění toxických těžkých kovů

Spirulina je nezbytná pro odstranění těžkých kovů, jako je rtuť, hliník, olovo, kadmium a toxická měď z jater, reprodukčního systému, střevního traktu, štítné žlázy a mozku. Zbavením se těchto kovů se zbavíme jedněch z nejoblíbenějších potravin virů, které stojí za mnoha chronickými onemocněními a příznaky, včetně autoimunitních chorob.

Při konzumaci během 24 hodin po sobě představují prášek ze sušené šťávy ze zeleného ječmene, spirulina, koriandr, divoké borůvkyatlantská řasa dulse nejúčinnější metodu odstraňování těžkých kovů na světě. Každá z těchto potravin má své jedinečné přednosti a v procesu detoxikace plní mírně odlišné role.

Během procesu odstraňování mohou kovy „upadnout“ nebo se rozptýlit zpět do orgánů a v tu chvíli se k nim přidá další člen týmu, který kov popadne a pokračuje v cestě k cíli. Tomuto postupu říkám „předávání míče“. Sám o sobě není každý jednotlivý hráč stoprocentně účinný; jako tým jsou vaší tajnou zbraní proti těžkým kovům!

Důležitá pro všechny chronické nemoci a příznaky

Spirulina je důležitým doplňkem pro každého, kdo trpí jakoukoli chronickou nemocí nebo příznakem, nebo pro každého, kdo chce pomoci předcházet nemocem nebo příznakům v budoucnu. Jak bylo sdíleno v knihách Medical Medium Mystický léčitel, Štítná žláza a její léčba a Játra a jejich léčba, spriulina:

  • pomáhá obnovovat mozkovou tkáň a obnovuje centrální nervový systém,
  • pomáhá stabilizovat hladinu glukózy v krvi,
  • poskytuje kritické mikroživiny pro štítnou žlázu a posiluje endokrinní systém,
  • odstraňuje nejen těžké kovy, ale také další toxiny z jater, střevního traktu, mozku, nervového systému a štítné žlázy,
  • pomáhá růstu čerstvých neuronů a posiluje neurotransmitery,
  • obsahuje vysoké množství superoxiddismutázy (SOD) a chromu, které posilují sílu nadledvinek,
  • pomáhá časem odstranit radioaktivní jód ze štítné žlázy a vyváženě tak přivést zbytky žlázy zpět k životu,
  • obsahuje jód, který velmi účinně působí jako antiseptikum proti buňkám viru Epstein-Barrové (příčina problémů se štítnou žlázou) ve štítné žláze,
  • dokáže omezit růst uzlíků, nádorů a cyst (rakovinných i nezhoubných),
  • zastavuje růst virů a bakterií uvnitř jater,
  • posiluje imunitní systém jater a pomáhá při více než 2 000 chemických funkcích jater,
  • pomáhá játrům při ukládání glukózy a přeměně bílkovin.

Nejlepší přítel sportovce

Spirulina zvyšuje vytrvalost sportovců a její bohatý obsah živin a biologicky dostupných bílkovin pomáhá budovat svalovou hmotu. Dokáže potlačit hlad, který se může objevit během náročných tréninkových programů, a pomáhá tak udržet ideální tělesnou hmotnost sportovce.

Další potenciální přínosy: Podporuje zdravé oči, skvěle působí proti stárnutí, pomáhá chránit před infekcemi, skvěle působí na zdraví zažívacího traktu, zvyšuje vstřebávání živin z potravy, odstraňuje rtuť a další smrtící toxiny běžně se vyskytující v těle, pomáhá předcházet vzniku kardiovaskulárních onemocnění a další.

Léčebný tip: Kvalitní spirulina je nejlepší proteinový prášek, který můžete použít do ranních nápojů a koktejlů. Zkuste si ji denně dopřát v koktejlu Medical Medium Heavy Metal Detox Smoothie, který vám přinese obrovské výhody. Je nejsnáze stravitelná a zdaleka nejprospěšnější ze všech proteinových prášků. Hloubkově doplňuje tělu tolik potřebné minerální látky a mikroživiny. Je to celá potravina, vitamín a minerál a proteinový prášek v jednom.

Chutný tip: Posypte meloun spirulinou nebo ji přidejte do thajské kokosové vody.

Překlad článku Medical Medium: https://www.medicalmedium.com/blog/healing-benefits-of-spirulina

Pozn. Zlata: My rádi kupujeme spirulinu od značky Vimergy nebo I like it clean.


Prohlášení: Informace uvedené v tomto článku slouží pouze pro obecné informační účely. Tyto informace nejsou zamýšleny jako náhrada za odbornou zdravotní nebo lékařskou radu či léčbu, ani by se na ně nemělo spoléhat při diagnostice, prevenci nebo léčbě jakéhokoli zdravotního onemocnění. Poraďte se se svým lékařem dříve, než změníte nebo přerušíte jakékoli léky, léčbu nebo péči nebo začnete s jakoukoli dietou, cvičením nebo suplementačním programem.

Zlata | Medical Medium Family
Ahoj, jsem Zlata a jsem průvodkyně zdravým životním stylem podle nadčasových principů Medical Medium®. Natáčím také MMF podcast na Hero Hero a vedu skupinové 3:6:9 jaterní očisty. Moji pomoc nejvíce ocení ti, kteří už vyzkoušeli vše a nic jim nepomohlo.
MMF Podcast
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů