19 nejčastějších otázek k detoxikačnímu smoothie na těžké kovy

🫐 1. Existuje určitá denní doba, kdy je nejlepší pít detoxikační smoothie na těžké kovy (dále jen HMDS) ?
Kterákoli denní doba je vhodná, ale je čím dříve, tím lépe (abyste ho stihli vypít). Mnoho lidí si HMDS dává na snídani.

🫐 2. Je rozdíl mezi divokými a lesními borůvkami?
Do HMDS se mají správně používat divoké borůvky – vaccinium angustifolium. Bohužel, tento druh roste primárně pouze v USA ve státě Maine a v Kanadě. U nás najdete “lesní” borůvky, tzn. vaccinium myrtillus. Je to jiný druh a bohužel neplní naplno svojí funkci v HMDS.

🫐 3. Čím můžu nahradit divoké borůvky, když je nemůžu sehnat?

  • Pokud nemůžete sehnat divoké borůvky čerstvé nebo mražené, pořiďte si prášek od značky Vimergy nebo značky I like it clean. Pokud bydlíte blízko Německa nebo Rakouska, měli byste sehnat mražené divoké borůvky v obchodě Edeka a Spar. Pokud nemáte čerstvé, mražené divoké borůvky ani prášek:
  • První vhodnou alternativou jsou ostružiny. Sice nemají schopnost odstraňovat toxické těžké kovy z mozku jako divoké borůvky, ale zpomalují jejich oxidaci.
  • Další variantou je použít klasické borůvky, u nás nazývané lesní borůvky.
  • A poslední variantou je možnost použít kultivované borůvky. K této poslední možnosti se uchylte pouze jako k poslední možné variantě.
  • My používáme do HMDS klasické lesní borůvky (abychom měli větší masu) a přidáváme správné množství prášku z divokých borůvek (zda je teMy používáme do HMDS mražené klasické lesní borůvky (abychom měli větší masu) a zároveň přidáváme správné množství prášku z divokých borůvek (zda je tento postup v pořádku jsme ověřovali u přední MM koučky Muneezy Ahmed).

🫐 4. Co když nemůžu jíst banány?
Místo banánů můžete použít mango nebo papáju.

🫐 5. Mají sušené divoké borůvky schopnost odstraňovat těžké kovy?
Jakékoli sušené divoké borůvky budou mít určitý účinek, ale budou se lišit. Pro HMDS je lepší používat vysoce kvalitní prášek z divokých borůvek bez přísad.

MM doporučuje prášek z borůvek od zn. Vimergy – v ČR prodává nutrimedium.com

🫐 6. Je HMDS účinné i s běžně pěstovanými borůvkami?
Pěstované borůvky nemají schopnost vytahovat těžké kovy jako divoké borůvky.

Divoké borůvky jsou nejlepší superpotravinou na planetě, protože se během tisíců let naučily přizpůsobit a prosperovat v období sucha, požárů a mrazů.
Naproti tomu kdybyste přestali zalévat pěstované borůvky, brzy by uhynuly. Tato jedinečná síla, odolnost a přizpůsobivost odlišuje divoké borůvky od pěstovaných borůvek a dalších bobulovin.

Chcete-li se dozvědět více o léčivých vlastnostech divokých borůvek, podívejte se do knihy Léčivá síla ovoce a zeleniny.

🫐 7. Je bezpečné pít HMDS v těhotenství?
Ano, pití HMDS v těhotenství je bezpečné.

🫐 8. Je bezpečné pít HMDS při kojení?
Ano, je to bezpečné pro vás i pro dítě.

🫐 9. Je HMDS smoothie vhodné pro děti?
Ano, HMDS je pro děti bezpečné a zdravé. Množství můžete upravit pro své dítě podle svého přání.

🫐 10. Mohu použít koriandrový esenciální olej místo čerstvého koriandru?
Ne, je důležité, aby byl koriandr čerstvý.

🫐 11. Jak často bych měl/a pít HMDS?
Pro dosažení optimálních účinků pijte HMDS denně.

🫐 12. Mohu pít HMDS, pokud mám v zubech amalgámové plomby?
✅ Ano, můžete. Především, pokud by se rtuť ve vašich ústech samovolně uvolnila, bylo by vhodné pít HMDS, protože koriandr a další čtyři složky HMDS by ji odnesly.

Ale vaše sliny nedovolí fytochemickým sloučeninám, které jsou v koriandru, aby se navázaly na rtuť na povrchu zubů. Sliny v ústech sloučeniny v koriandru inaktivují, dokud se nedostanou do žaludku, kde se reaktivují.

HMDS je užitečný pro každého, kdo má amalgámy.

🫐 13. Když mám tekutou dulse od Vimergy, kolik ji mám do smoothie přidávat?
Používáte-li tekutou dulse od Vimergy, správné množství do HMDS jsou 2️⃣ kapátka.

🫐 14. Mohu použít jakýkoliv druh zeleného ječmene?
Je třeba použít prášek ze šťávy ze zeleného ječmene (Barley Grass Juice Powder). Prášek ze šťávy ze zeleného ječmene se liší od prášku ze zeleného ječmene.

Koncentruje nutriční vlastnosti a je pro tělo nejsnadnějším způsobem trávení, asimilace a využití živin. Kromě toho záleží na typu a kvalitě doplňku, který si vyberete. Ne všechny doplňky nabízejí stejné výhody.

MM doporučuje zn. Vimergy, v ČR seženete na nutrimedium.com

🫐 15. Měla by být pomerančová šťáva v HMDS čerstvá, nebo může být koupená v obchodě či z mraženého koncentrátu?
Nejlepší je odšťavnit si čerstvou šťávu z pomeranče doma. Pokud to není možné, pokuste se najít 100% pomerančovou šťávu bez jakýchkoli přísad nebo příchutí.

🫐 16. Co když jedna z pěti hlavních složek HMDS (spirulina, prášek ze šťávy ze zeleného ječmene, koriandr, divoké borůvky a dulse) není v místě mého bydliště dostupná?
Nejlepší je mít všech 5 ingrediencí, ale i tak vám prospějí 3 nebo 4 hlavní složky.

🫐 17. Nemám rád chuť koriandru. Co mám dělat?
Pro začátek můžete do HMDS přidat malé množství koriandru. Pokud vám koriandr stále nechutná, můžete si dát jen jednu malou snítku a časem jeho množství pomalu zvyšovat.

Níže Anthony vysvětluje, co se vlastně děje, když má někdo averzi vůči koriandru:

🤢 Když člověk vnímá prudkou, drsnou chuť koriandru, znamená to, že má v těle vyšší oxidační míru těžkých kovů. Neznamená to, že daná osoba disponuje vyšší hladinou toxických těžkých kovů. Spíše jde o to, že těžké kovy (v tomto případě obvykle kombinace hliníku, niklu a/nebo mědi, ať už v jakékoliv míře) v jejím nebo jeho těle rychle korodují. Koroze znamená, že dochází k úniku toxických látek, které se dostávají do lymfatického systému a slin člověka. V okamžiku, kdy se koriandr dostane do kontaktu s ústy, začnou se jeho fytochemikálie vázat na veškeré oxidační stékající látky, se kterými se setkají – pokud je těchto zbytků ve slinách člověka hodně, může to mít za následek nepříjemný pocit při konzumaci koriandru. Jinými slovy, pokud někomu koriandr nechutná, je velká pravděpodobnost, že ho opravdu potřebuje.

🫐 18.Mohu pít HMDS, i když jsem diabetik?
Ano. Navzdory všeobecnému přesvědčení ovoce cukrovku nezpůsobuje. Je to tuk, který brání cukru dostat se do buněk a vytváří inzulinovou rezistenci.

Naše tělo potřebuje ke svému fungování zdravé sacharidy. Cukr a nezdravé sacharidy z potravin, jako jsou dorty, sušenky a sladkosti, nám skutečně škodí a měli bychom se jim vyhýbat. Čerstvé ovoce, sladké brambory a brambory však obsahují kriticky důležité čisté sacharidy, které potřebujeme.

Více informací o diabetu 1. i 2. typu najdete v knize Játra a jejich léčba.

HMDS

🫐 19. Jaký je recept na HMDS?

Níže uvedené suroviny umixujte v mixéru a popíjejte 🙂

🫐 2 banány
🫐 2 hrnky čerstvých nebo mražených divokých borůvek, nebo 2 lžíce prášku, nebo 60 ml borůvkové šťávy
🫐 1 hrnek čerstvého koriandru
🫐 1 lžička prášku ze šťávy ze zeleného ječmene
🫐 1 lžička spiruliny
🫐 1 lžíce mořské řasy dulse nebo 2 kapátka tekuté dulse
🫐 šťáva z 1 pomeranče
🫐 1⁄2 až 1 hrnek vody (není nutné)

Překlad článku Medical Medium: www.medicalmedium.com/mm101/medical-medium-heavy-metal-detox


Prohlášení: Informace uvedené v tomto článku slouží pouze pro obecné informační účely. Tyto informace nejsou zamýšleny jako náhrada za odbornou zdravotní nebo lékařskou radu či léčbu, ani by se na ně nemělo spoléhat při diagnostice, prevenci nebo léčbě jakéhokoli zdravotního onemocnění. Poraďte se se svým lékařem dříve, než změníte nebo přerušíte jakékoli léky, léčbu nebo péči nebo začnete s jakoukoli dietou, cvičením nebo suplementačním programem.

Zlata | Medical Medium Family
Ahoj, jsem Zlata a jsem průvodkyně zdravým životním stylem podle nadčasových principů Medical Medium®. Natáčím také MMF podcast na Hero Hero a vedu skupinové 3:6:9 jaterní očisty. Moji pomoc nejvíce ocení ti, kteří už vyzkoušeli vše a nic jim nepomohlo.
MMF Podcast
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů