12 účinných potravin proti EBV

Virus Epstein-Barrové (EBV) stojí za mnoha symptomy a stavy, včetně roztroušené sklerózy, problémů se štítnou žlázou, fibromyalgie, rakoviny, chronické únavy, lupusu, lymské boreliózy, ekzému, úzkosti, endometriózy, neplodnosti, revmatoidní artritidy, bolestí, očních plováků, zvonění v uších a mnoho dalších. Lékařské komunity si jsou vědomy pouze jedné verze EBV, ale ve skutečnosti existuje více než 60 kmenů a mutací a každá z nich může vytvářet různé symptomy a stavy během 4 fází, kterými EBV v těle prochází.

Chcete-li porozumět tomu, jak EBV funguje v těle, jak se přenáší, proč má tento virus tolik lidí, ale ani o tom nevědí, jak se z něj vyléčit a další, přečtěte si knihu Štítná žláza a její léčba

Níže najdete 12 potravin, které pomáhají léčit EBV. Zařazujte je denně nebo tak často, jak jen můžete: 

Divoké borůvky pomáhají obnovit centrální nervový systém a vyplavují neurotoxiny EBV z jater. Pomáhají také odstraňovat toxické těžké kovy z mozku a jater a jsou kritickou součástí HMDS (Heavy Metal Detox Smoothie – detoxikační smoothie na těžké kovy). Divoké borůvky jsou drobnější než jiné větší, kultivované druhy borůvek a lze je najít v mrazící části mnoha obchodů s potravinami. (Pozn. Zlata: Pozor, divoké borůvky není to stejné co naše lesní borůvky, ty jsou samozřejmě také léčivé, ale pro lepší výsledky je vhodné používat správný druh borůvek – více info v tomto článku >>)

Šťáva z řapíkatého celeru má podskupinu sodíku, které říkám „sodíkové seskupené soli“, které zamezují růstu EBV (a dalších patogenů). Sodíkové seskupené soli se také vážou na neurotoxiny virů, které jsou zodpovědné za tolik neurologických zdravotních problémů, a ty bezpečně odstraňují z těla, takže jsou nervy méně vystaveny škodlivým neurotoxinům EBV. Jedinečná forma vitaminu C v celerové šťávě pohání imunitní systém, aby mohl lépe najít a zničit EBV. To je jen několik výhod, jak pomáhá celerová šťáva. Pro více informací o léčivé síle celerové šťávy si přečtěte knihu Šťáva z řapíkatého celeru

Klíčky mají vysoký obsah zinku a selenu, které posilují imunitní systém proti EBV. Speciální probiotika, která žijí na ovoci, listové zelenině a zelenině, jsou to, čemu říkám ušlechtilé mikroorganismy nebo ušlechtilá biotika. Tyto mikroorganismy nelze zaměňovat s půdními organismy a probiotiky pocházejícími z půdy. Tato biotika na klíčcích mají zásadní roli, pokud jde o skutečné vstřebávání vitaminů a minerálů prospěšných játrům a celému tělu, takže mohou pomoci bojovat proti EBV a plnit všechny svoje další funkce. Na rozdíl od toho, že většina nemocných lidí má potíže se vstřebáváním živin kvůli přemnoženým potížistům v játrech a střevním traktu.

Chřest má ve stonku i ve špičkách jeho “bodlinek“ fytochemikálie, které potlačují EBV a pomáhají zastavit jeho reprodukci. Chřest je také neuvěřitelný alkalizátor, což znamená, že pomáhá každému, kdo je překyselený a má v těle velké množství potížistů, jako je EBV a jeho vedlejší produkt, vrátit se zpět ke svému zdraví.

Špenát vytváří v těle zásadité prostředí a poskytuje vysoce vstřebatelné mikroživiny nervovému systému, což je zásadní, protože když se EBV nachází ve své 4. fázi, zaměřuje se na nervový systém, (přečtěte si vše o fázích EBV v knize Štítná žláza a její léčba). Špenát  odstraňuje a váže se na rosolovité odpadní látky EBV v játrech, které mohou přispívat k záhadnému přibírání na váze, záhadnému srdečnímu bušení a dalším. Špenát je nejlepší jíst syrový, tak abyste získali jeho výhody. 

Koriandr je při EBV zázračným pomocníkem. Je rozhodující pro vazbu na toxické těžké kovy, jako je rtuť a olovo, které živí virus. Také se váže na neurotoxiny EBV, které, když se ve vašem systému uvolní, tak mohou způsobovat mravenčení a necitlivost, bolesti, záněty, deprese, úzkost a další.

Petržel odstraňuje vysoké hladiny mědi a hliníku, které krmí EBV a následně způsobují kožní problémy. Specializované minerální soli petržele se vážou na neproduktivní kyseliny v těle tak, aby je vypudily. Díky této schopnosti alkalizace je petržel užitečná při prevenci a boji proti každému typu rakoviny – 98 % rakoviny je způsobeno virem, často jako je EBV. 

Česnek je silné antivirotikum, které zabíjí buňky viru EBV. Je to také antibakteriální látka, která zabíjí streptokoka, kofaktor EBV, což pomáhá snížit infekce močových cest,  sinusitidové infekce a příležitosti pro SBPTS. Česnek pomáhá vyplavovat toxický virový a bakteriální odpad z lymfatického systému. Pro získání nejvíce léčivých účinků česneku, je vhodné jíst česnek syrový.

Zázvor pomáhá se vstřebáváním živin a zmírňuje křeče spojené s EBV. Se svým vlastním charakteristickým druhem biologicky dostupného vitaminu C je zázvor také silným antivirotikem proti EBV. Jednou ze speciálních vlastností zázvoru je jeho schopnost vyvést tělo z reaktivního stavu – což se může snadno stát pokud je EBV na scéně – uklidněním nervů a svalů. Použijte čerstvý kořen zázvoru, kdykoliv můžete.

Maliny jsou skvělé detoxikační jídlo pro celé tělo, bohaté na antioxidanty, které specificky odstraňují vedlejší produkty EBV a další virové zbytky z krevního řečiště, což umožňuje snazší celkové čištění. Maliny mají také tendenci se vázat na a odstraňovat nečistoty dodávané do střevního traktu játry zatíženými odpadními látkami EBV.

Salát pomáhá čistit EBV z jater a lymfatického systému a je alkalizující pro organismus. (Pozn. Zlata – salátem je myšlen hlávkový salát nebo např. římský salát).

Papája obsahuje aminokyseliny a enzymy, které dohromady vytvářejí neobjevené dílčí fytochemikálie, které odpuzují viry. Její obsah vitaminu C je tajnou zbraní proti EBV a také pomáhá čistit a obnovovat játra. Vyhledávejte mexickou a středoamerickou odrůdu papáji známou jako Maradol. Tyto středně velké až velké papáje jsou vhodnější než havajské odrůdy, které jsou bohužel kontaminované GMO.

Pro více informací o zdravotních problémech, které EBV způsobuje a jak se můžete vyléčit, si přečtěte knihu Štítná žláza a její léčba.

Překlad článku Medical Medium: www.medicalmedium.com/blog/12-foods-that-help-heal-epstein-barr-virus


Prohlášení: Informace uvedené v tomto článku slouží pouze pro obecné informační účely. Tyto informace nejsou zamýšleny jako náhrada za odbornou zdravotní nebo lékařskou radu či léčbu, ani by se na ně nemělo spoléhat při diagnostice, prevenci nebo léčbě jakéhokoli zdravotního onemocnění. Poraďte se se svým lékařem dříve, než změníte nebo přerušíte jakékoli léky, léčbu nebo péči nebo začnete s jakoukoli dietou, cvičením nebo suplementačním programem.

Zlata | Medical Medium Family
Ahoj, jsem Zlata a jsem průvodkyně zdravým životním stylem podle nadčasových principů Medical Medium®. Natáčím také MMF podcast na Hero Hero a vedu skupinové 3:6:9 jaterní očisty. Moji pomoc nejvíce ocení ti, kteří už vyzkoušeli vše a nic jim nepomohlo.
MMF Podcast
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů