Tajemné obavy a starosti

Nevysvětlitelné případy strachu a obav jsou často způsobeny minulou zkušeností, která byla spuštěna, aniž bychom o tom věděli – protože v období bolesti náš mozek staví zdravé, produktivní emocionální stěny, které nám pomáhají se s tím vyrovnat. Jsou to hranice, které nemáme bourat; tyto zdi nám umožňují přežít dny, aniž bychom si neustále připomínali, co se nám stalo. Nevyřešené zážitky zůstávají zaznamenány v našem mozku, takže když se v současnosti setkáme s něčím, co vyvolá vzpomínky na minulost, může to v nás vyvolat emoce, které jsme již dříve cítili, i když nechápeme proč.

Většinou se tyto nevyřešené epizody týkaly jiných lidí, kteří nenapravili nebo neuznali své provinění. Když se v našem životě objeví někdo nový, kdo nám připomíná – i podvědomě – osobu z minulosti, mohou vyplout na povrch záhadné obavy a starosti. Otevře se brána v emoční zdi, protože tato nová osoba probudila vzpomínku v emočních centrech mozku, která se nachází za zdí.

Dalším zdrojem bolesti, který se může vrátit, je trauma z někdejší nemoci nebo zranění.

Poté, co se uzdravíme, nás může opětovný náznak symptomu nebo jakékoli náhle bolesti uvést do režimu strachu a obav, aniž bychom zaregistrovali, že je to proto, že se bojíme, že budeme znovu nemocní. Totéž platí pro ty, kteří sledovali utrpení svých blízkých. Pokud se tato osoba, která je vám blízká, příliš unaví nebo prochladne, pohled na její oslabení může vyvolat podvědomou paniku.

A nakonec, pokud byl někdo celý život zaneprázdněn – od mládí se každý den snažil přežít těžké období bez větší pomoci nebo podpory – a nakonec se část stresu rozptýlí a okolnosti se zlepší, bude nějakou dobu trvat, než daná osoba zpracuje minulé prožitky. Protože už není ve spěchu, může se začít uzdravovat, což znamená zbavit se některých z těchto obtíží. Protože se tělo zbavuje zranění a těžkostí, mohou se na cestě ven vynořit obavy a strachy. V tomto novém vztahu, práci, místě nebo jiné zlepšené situaci obvykle trvá rok, než dojde k uzdravení uvnitř emocionálních zdí.

Konkrétní podporu pro léčení tajemných strachů a obav naleznete v knihách Mozek a jeho zdraví + praktický průvodce.

Překlad článku z webu Medical Medium: https://www.medicalmedium.com/blog/mystery-fears-and-worries


Prohlášení: Informace uvedené v tomto článku slouží pouze pro obecné informační účely. Tyto informace nejsou zamýšleny jako náhrada za odbornou zdravotní nebo lékařskou radu či léčbu, ani by se na ně nemělo spoléhat při diagnostice, prevenci nebo léčbě jakéhokoli zdravotního onemocnění. Poraďte se se svým lékařem dříve, než změníte nebo přerušíte jakékoli léky, léčbu nebo péči nebo začnete s jakoukoli dietou, cvičením nebo suplementačním programem.

Zlata | Medical Medium Family
Ahoj, jsem Zlata a jsem průvodkyně zdravým životním stylem podle nadčasových principů Medical Medium®. Natáčím také MMF podcast na Hero Hero a vedu skupinové 3:6:9 jaterní očisty. Moji pomoc nejvíce ocení ti, kteří už vyzkoušeli vše a nic jim nepomohlo.
MMF Podcast
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů