Nejste líní nebo otupělí – trápí vás mozková mlha

Mozková mlha je v současnosti záhadou pro lékařskou vědu a výzkum. Její skutečná příčina není známa a v mnoha případech je často špatně diagnostikována, takže pacienti nemají informace, které potřebují k uzdravení.

Naštěstí nyní můžete zjistit, co skutečně způsobuje mozkovou mlhu v knize Játra a jejich léčba. Na odpovědi od lékařské vědy a výzkumu už nemusíte čekat další roky. Dokonce i alternativní zdravotnické komunity mají tendenci obviňovat mozkovou mlhu ze špatné příčiny. Často se domnívají, že je způsobena kvasinkami nebo plísněmi ve střevech, ale to není pravda. Můj přítel mi vyprávěl o elektrikáři v jeho podniku, který trpí hroznými střevními potížemi, ale nemá mozkovou mlhu. Na druhou stranu jsou lidé, kteří jedí neuvěřitelně čistou stravu a nemají znatelné zažívací problémy, a přesto trpí hroznou mozkovou mlhou. Poznal jsem nespočet lidí a slyšel mnoho příběhů lidí, kteří za ta léta zažili to samé.

Váš trávicí systém není to, co způsobuje mozkovou mlhu.

Není to způsobeno ani štítnou žlázou, což je další běžný tvrzení v lékařských komunitách. Není to symptom, který se má brát na lehkou váhu.

Bohužel tento symptom může být tak extrémní, že způsobí, že lidé přijdou o práci, nechají školu nebo tráví dny v posteli, zatímco se potřebují postarat o rodinu nebo jiné povinnosti. Mozková mlha není jen výsledkem úzkosti nebo pozdní noci strávenou venku. Únava, úzkost a deprese mohou doprovázet mozkovou mlhu, ale nejsou její příčinou. Je toho mnohem víc a je čas odhalit, co se tehdy skutečně děje.

Abyste správně pochopili příčinu mozkové mlhy a jak se z ní mohou vaši blízcí vyléčit, je důležité si přečíst knihu Játra a jejich léčba (s.167 – kapitola Psychická otupělost – nenechte se zmást jiným názvem v českém jazyce, pozn. Zlata).

Znečištěné neurotransmitery

Základní příčiny mozkové mlhy lze vysledovat jak v játrech, tak v mozku. V našich játrech sídlí mnoho různých „potížistů“, kteří játrům ubližují. To je název, který jsem dal stovkám toxinů, chemikálií, znečišťujících látek, patogenů, potravin a dalších, které uvádím v knize Játra a jejich léčba, včetně toho, odkud pocházejí, proč jsou problematické a jak je odstranit z těla. Některé z těchto potížistů zahrnují:

  • viry jako virus Epstein-Barrové,
  • přebytek adrenalinu z toho, že jsme v téměř neustálém režimu boje nebo útěku, který většina z nás zažívá každý den při našem rušném životním stylu
  • a toxické těžké kovy, jako je měď, rtuť, hliník a další.

Když jsou v játrech přítomny viry jako Epstein-Barrové, potřebují se živit, aby přežily. Dělají to tím, že jedí látky, které mají rádi. Lékařská věda a výzkum ještě neobjevily pravdu o tom, že všechny viry se něčím živí. Nedokážou existovat samy o sobě a nejvíce si užívají:

  • určité potraviny, které jíme,
  • a toxiny, které v sobě často máme, jako jsou toxické těžké kovy, pesticidy, petrochemické látky a fungicidy, abychom pojmenoval alespoň některé z nich.

A stejně jako my, když se virus živí, musí také vylučovat. Když viry požírají toxiny a problematické potraviny, vylučují pak do vašeho těla ještě více toxinů. Těmto toxinům vylučovaným viry říkám dermatoxiny a neurotoxiny. Jak jsem už řekl, lékařská věda a výzkum si ještě stále neuvědomují ani jeden z těchto faktorů. Pokud jste již slyšeli slovo dermatoxin, svět ho chápe jako vnější chemickou látku nebo dráždivou látku pro pokožku. Ale tyto dermatoxiny, které pocházejí z virů, jsou vnitřní dermatoxiny. Neurotoxiny opouštějí játra poté, co je viry vylučí a putují jaterní vrátnicovou žílou do srdce a nahoru do mozku. Jejich další zastávkou jsou neurony v mozku, kde mohou zakalit, narušovat a zkratovat neurotransmitery. Pro úplné pochopení tohoto procesu a co se děje s dermatoxiny, si o tom můžete podrobně přečíst v knize Játra a jejich léčba.

Aby náš mozek správně fungoval a aby myšlení probíhalo přirozeně, potřebujeme čisté chemické neurotransmitery, které dokážou zachytit neuroelektrické impulsy vysílané mozkem.

Ale když se neurotoxiny, které pocházejí z virů v játrech, dostanou do mozku, mohou sedět na neuronech a spálit chemikálie neurotransmiterů, čímž se neurotransmitery znečistí. A když se elektrický impuls dostane do znečištěného neurotransmiteru, ztlumí ho a zkratuje.

Chemikálie neurotransmiterů znečištěné neurotoxiny jsou receptem na mozkovou mlhu. To bude trvat nejméně 50 let, než to lékařská věda a výzkum odhalí. Tyto zkratované neurotransmiterové chemikálie mohou také vyvolat úzkost, depresi a další příznaky a symptomy.

Kromě toho existuje další příčina mozkové mlhy. Když jsou toxické těžké kovy, jako je rtuť a hliník, již přítomny v mozku, což je do určité míry případ téměř každého, mohou oxidovat a vytvářet kovový odtok, který nasytí vaši mozkovou tkáň. Vaše elektrické impulsy jsou zkratovány špinavými neurotransmitery. Důležité však je nestarat se o to, jakým typem mozkové mlhy můžete trpět, protože pravdou je, že většina lidí trpí oběma typy.

Nejlepší věc, kterou můžete udělat, je zaměřit se na léčivé potraviny a doplňky pro mozkovou mlhu, které sdílím v knize Játra a jejich léčba, a vyloučit potraviny a toxiny, o kterých mluvím a které přispívají k tomuto problému. Jak jsem sdílel dříve, nadbytek adrenalinu také hraje roli v mozkové mlze. Abyste správně pochopili, jak to funguje, podívejte se do knihy Játra a jejich léčba.

Detoxikace vašich jater

Nyní, když máte některé z odpovědí na to, co se skutečně skrývá za mozkovou mlhou, můžete se posunout vpřed ve vašem léčení. Tím, že budete jíst stravu, která se skládá z hojnosti čerstvého ovoce, listové zeleniny a zeleniny, včetně vyhýbání se jídlům, o kterých mluvím v knize Játra a jejich léčba, můžete začít s detoxikací jater a také nabídnout svým nadledvinám a mozku potřebnou podporu.

Existují problematické potraviny – jako vejce a mléčné výrobky – které živí viry a další patogeny v játrech.

To zahrnuje dokonce i mléko z krávy krmené trávou, sýr a máslo. Dalším pachatelem je lepek. Lepek je oblíbenou potravou viru Epstein-Barrové a dalších virů a bakterií. A pamatujte, že čím více virus sní, tím více toxinů vyloučí, což jen zhorší mozkovou mlhu a další příznaky.

Listová zelenina, ovoce a zelenina naopak podpoří játra při odstraňování virů a toxických těžkých kovů z těla. Smoothie pro detoxikaci těžkých kovů je velmi důležitý nástroj pro každého, kdo má mozkovou mlhu. Je neuvěřitelně účinný při vyčištění těžkých kovů z jater a mozku a dalších toxinů a chemikálií. Kapusta, červený salát, hlávkový salát, zelí, brokolice, květák, jablka, broskve, švestky, melouny, papája, bobule, mango a trocha avokáda – to jsou některé z potravin, které můžete začlenit do svého jídelníčku, pokud trpíte mozkovou mlhou nebo se ji chcete v budoucnu vyhnout. Tyto potraviny pomáhají zabíjet viry jako Epstein-Barrové, odstraňovat toxiny z těla, detoxikovat a podporovat játra a mozek a mnoho dalšího.

Čistá celerová šťáva nalačno každý den nejen opravuje neurotrasmiterové chemikálie svými minerálními solemi, ale také pomáhá vybudovat nové neurotransmitery v mozku. Každý z těchto návrhů a mnoho dalších se nacházejí v knize Játra a jejich léčba, kde také můžete najít 3:6:9 očistu jater, která je velmi prospěšná pro každého, kdo má mozkovou mlhu nebo jakýkoli symptom nebo potíž.

Další kroky

Pokud jste jedním z milionů lidí, kteří zažívají mozkovou mlhu, máte nyní ve svých rukou odpovědi, které potřebujete, abyste mohli konečně pokročit vpřed s porozuměním a uzdravením. Lidé s mozkovou mlhou jsou často nazýváni línými, hloupými nebo nezaujatými – vy nejste žádná z těchto věcí.

Mozková mlha je velmi reálný fyzický příznak, který může být oslabující.

Nyní, když chápete, co se skutečně děje ve vašich játrech a ve vašem mozku, můžete podniknout kroky k uzdravení. Mějte na paměti, že čím vyšší je virová zátěž v játrech a čím více těžkých kovů se nachází v mozku, tím horší může mozková mlha být. Jíst léčivá jídla a dodržovat zásady, které sdílím v knize Játra a jejich léčba, vám pomůže zbavit se těchto toxinů z vašeho těla a obnovit neurotransmitery ve vašem mozku, tak abyste mohli získat zpět své zdraví a mentální jasnost.

— Překlad článku z webu Medical Medium:  https://www.medicalmedium.com/blog/understanding-brain-fog


Prohlášení: Informace uvedené v tomto článku slouží pouze pro obecné informační účely. Tyto informace nejsou zamýšleny jako náhrada za odbornou zdravotní nebo lékařskou radu či léčbu, ani by se na ně nemělo spoléhat při diagnostice, prevenci nebo léčbě jakéhokoli zdravotního onemocnění. Poraďte se se svým lékařem dříve, než změníte nebo přerušíte jakékoli léky, léčbu nebo péči nebo začnete s jakoukoli dietou, cvičením nebo suplementačním programem.

Zlata | Medical Medium Family
Ahoj, jsem Zlata a jsem průvodkyně zdravým životním stylem podle nadčasových principů Medical Medium®. Natáčím také MMF podcast na Hero Hero a vedu skupinové 3:6:9 jaterní očisty. Moji pomoc nejvíce ocení ti, kteří už vyzkoušeli vše a nic jim nepomohlo.
MMF Podcast
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů