Šťávy jsou skvělým způsobem, jak do sebe dostat řadu léčivých látek naráz. Tato léčivá šťáva z mé knihy Štítná žláza a její léčba se skládá výhradně ze složek, které podporují zdraví štítné žlázy. Nejlepší na ní je, že si ji můžete snadno přizpůsobit vašim chutím. Nebojte se nahradit celer okurkou nebo koriandr petrželí. Ať už si jí připravíte tak či tak, obdržíte obří dávku podpory pro vaši štítnou žlázu.
Pojďme se podívat na některé složky této úžasné šťávy a jejich neobjevené léčivé vlastnosti, o kterých píšu v knize Štítná žláza a její léčba.
Řapíkatý celer posiluje kyselinu chlorovodíkovou ve střevech a pomáhá játrům produkovat žluč potřebnou k rozkladu potravy. Poskytuje také minerální soli, které působí proti viru Epstein-Barrové (EBV), a které pomáhají zásobovat centrální nervový systém silnými elektrolyty, přičemž stabilizují a podporují nadledviny. Celer čistí štítnou žlázu od toxinů EBV. Posiluje také produkci hormonu štítné žlázy T3.
Jablka působí na štítnou žlázu protizánětlivě, protože vyhladovují EBV. Když se jejich pektin dostane do trávicího systému, uvolní se fytochemikálie, které se navážou na EBV a obalí virové buňky, díky čemuž se nemohou živit a množit.
Zázvor pomáhá při asimilaci živin a rozvolňuje křeče. Zázvor je nabitý vlastní odrůdou biologicky dostupného vitaminu C, a je také silným antivirotikem. Jednou ze zvláštních vlastností zázvoru je jeho schopnost vyvést tělo z reaktivního stavu zklidněním nervů a svalů. Zázvor pomáhá nastolit rovnováhu a homeostázu štítné žlázy, podporuje ji, pokud je snížená, a uklidňuje, pokud je zvýšená.
Koriandr je zázračným pomocníkem při EBV. Má zásadní význam pro navázání toxických těžkých kovů, jako je rtuť a olovo, které živí virus. Také se váže na neurotoxiny EBV, které volně v těle mohou způsobovat brnění a necitlivost, bolesti, záněty, deprese a úzkost.
Více informací o potravinách, které podporují uzdravení problémů se štítnou žlázou a mnoha dalších příznaků a stavů, se dozvíte v knize Štítná žláza a její léčba.

Léčivá šťáva pro štítnou žlázu
Ingredience:
Návod k přípravě:
Odšťavněte všechny ingredience (doporučené odšťavňovače jsou níže). Pro dosažení nejlepších výsledků vypijte šťávu ihned na lačný žaludek.
Pro alternativní přípravu můžete také celer a jablka nahrubo nakrájet. Přidejte všechny ingredience do mixéru, mixujte dokud ingredience nezkapalní, a poté je sceďte. Výslednou šťávu ihned vypijte.
Tipy:
* Jak jsem již uvedl, tuto šťávu si můžete upravit podle svých chuťových preferencí tak, že místo celeru použijete 2 okurky nebo místo koriandru 1 svazek petržele.
* V závislosti na odšťavňovači bude potřeba více nebo méně zázvoru. Množství upravte podle své chuti.
Odšťavněné množství vyjde zhruba na 720 ml
Další dosud neobjevené informace o tom, jak se můžete uzdravit, a 25 fantastických léčivých receptů naleznete v knize Štítná žláza a její léčba.
Překlad MM článku: https://www.medicalmedium.com/blog/thyroid-healing-juice
Prohlášení: Informace uvedené v tomto článku slouží pouze pro obecné informační účely. Tyto informace nejsou zamýšleny jako náhrada za odbornou zdravotní nebo lékařskou radu či léčbu, ani by se na ně nemělo spoléhat při diagnostice, prevenci nebo léčbě jakéhokoli zdravotního onemocnění. Poraďte se se svým lékařem dříve, než změníte nebo přerušíte jakékoli léky, léčbu nebo péči nebo začnete s jakoukoli dietou, cvičením nebo suplementačním programem